Ingredientai
- Miltai 425 g 400 - tešlai ir 25 - įdarui
- Grietinė 100 g arba jogurto - tešlai
- Cukrus 100 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - tešlai ir 1 - įdarui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1,5 - tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Varškė 150 g įdarui
- Kondensuotas pienas 3 valg. š. įdarui
- Cinamonas 1 žiupsnelis malto - įdarui
Kaip gaminti
- Varškę sukrėskite į dubenėlį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cinamoną, supilkite kondensuotą pieną. Išmaišykite. Jei įdaras atrodys skystokas, galite įberti dar truputį miltų.
- Minkštą sviestą išmaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Supilkite išplaktą kiaušinį ir dar kartą išmaišykite. Tada nuolat maišydama, pamažu krėskite grietinę.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Ir vis maišydama po truputį supilkite į sviesto ir grietinės masę. Išminkykite tešlą. Ji turi būti ne skysta, bet ir ne kieta.
- Ant lentos ar stalviršio paberkite miltų ir iškočiokite tešlą.
- Platesne stikline ar puodeliu išspauskite tešloje apskritimus. Į vieną tešlos apskritimo kraštą dėkite varškės įdaro ir lenkite apskritimą perpus. Kraštų neužspauskite.
- Dėkite paruoštus grietiniečius ant sviestu pateptos skardos ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 20–25 minutes.