Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. (reikės tik trynių)
- Grietinė 3 valg. š. (riebios)
- Cukrus 3 valg. š.
- Miltai 400 g (kvietinių)
- Brendis 1 valg. š. (su puse)
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukraus pudra 2 arbat. š. (miltelinis cukrus)
Kaip gaminti
- Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska ir brendžiu. Po truputį įminkome miltus.
- Vientisos tešlos rutulį susukame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
- Įkaitiname aliejų, kaitrą nustatome vidutinio karštumo.
- Žagarėlių tešlą plonai kočiojame, pjaustome stačiakampiais, per vidurį peiliu padarome pailgą pjūvį ir vieną tešlos galą išverčiame į kitą pusę.
- Kepame įkaitintame aliejuje, kol paruduos. Dedame ant popierinio rankšluosčio riebalams sugerti, pabarstome milteliniu cukrumi ir skanaujame.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis g-blogas.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita