Ingredientai
- Burokėliai 1 kg
- Vanduo 1 l
- Druska 1 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Actas 9 valg. š. 9 proc.
- Laurų lapai 4 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapnieji
Kaip gaminti
- Nuplautus burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite (arba stambiai sutarkuokite).
- puodą supilkite vandenį, actą, suberkite visus prieskonius ir užvirinkite.
- Suverskite burokėlius, vėl užvirinkite. Iš užkaitinto mišinio išgriebkite laurų lapus ir pipirų žirnelius.
- Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.
Taip paruošti burokėliai labai tinka sriuboms, šaltibarščiams, garnyrui.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita