Ingredientai
- Burokėliai 4 vnt. maži
- Bulvės 2 vnt. nedidelės geltonos
- Sūris 200 g feta tipo
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų pagal skonį
- Saulėgrąžos 50 g sėklų
- Mėtos 10 g šviežių lapelių
- Petražolės 10 g šviežių lapelių
Kaip gaminti
1. Burokėlius ir bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
2. Burokėlių ir bulvių griežinėlius pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Fetos tipo sūrį sutrupinkite šakute ir užberkite ant burokėlių ir bulvių griežinėlių.
4. Paruoškite padažą: citrinų sultis sumaišykite su aliejumi ir apšlakstykite jomis salotas.
5. Mėtų ir petražolių lapelius smulkiai sukapokite, suberkite ant viršaus.
6. Saulėgrąžas susmulkinkite, irgi užberkite ant salotų.
Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita