Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt.
- Morkos 3 vnt.
- Moliūgai 150 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Tepamas varškės sūrelis 150 ml
- Rikotos sūris 150 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Aliejus 2 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sultys
- Švieži žalumynai (krapai, petražolės) 100 g
Kaip gaminti
1. Burokėlius, morkas ir moliūgą nulupkite, stambiai supjaustykite, tada sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų padažu ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės.
2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
3. Nedideliame puodelyje išlydykite sviestą ir, iki dailiai pagels, apkepinkite svogūnus. Tada suberkite rudąjį cukrų, svogūnus šiek tiek pasūdykite, pagardinkite pipirais, įpilkite šlakelį apelsinų sulčių, puodelį uždenkite ir troškinkite svogūnus ant mažos ugnies apie 10 min., tada atidenkite ir palaukite, kol visas skystis nugaruos.
4. Svogūnus, morkas, moliūgus ir burokėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus krėskite su rikota sumaišyto tepamojo varškės sūrelio, dėkite po kelias krapų ir petražolių šakeles.
Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita