Ingredientai
- Lašiša 500 g šviežios, be odos
- Cukrus 250 g
- Druska 250 g jūros
- Aliejus 25 ml
- Degtinė 25 g tinka ir džinas, romas, o jeigu naudotumėte dūmo skonio viskį, jo šiek tiek įgautų ir lašiša
- Burokėliai 50 g šviežių
Kaip gaminti
1. Pailgą indą, kuriame nelankstoma tilps jūsų žuvis, išklojame maistine plėvele.
2. Sumaišome druską su cukrumi, suberiame ant plėvelės, dedame lašišą, apšlakstome aliejumi ir alkoholiu.
3. Ant lašišos išdėliojame plonai pjaustytus burokėlius.
4. Dabar svarbu viską sandariai uždengti maistine plėvele, kad nevyktų oksidacijos procesas.
5. Šaldytuve laikome mažiausiai 12 valandų, daugiausiai – 24 val. Nustebsite, kiek iš tokio, atrodytų, nedidelio gabalo žuvies išbėga skysčių, ir tai yra puiku, nes visas skonis susikoncentravo lašišoje be nereikalingo vandens.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos