Ingredientai
- Burokėliai 5 vnt.
- Apelsinai 4 vnt.
- Mocarelos sūris 3 vnt. 2-3 gumulėliai
- Salotos 20 g saujelė įvairių
- Granatas 1 vnt. 2 valg. š. sėklų
- Sultys 100 ml apelsinų - užpilui
- Brendis: ( užpilui ) 2 valg. š.
- Medus 3 valg. š. skystas - užpilui
- Riešutai 1 valg. š. maltų - užpilui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, iškepkite druskoje (arba folijoje) orkaitėje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
2. Apelsiną nulupkite, irgi supjaustykite ketvirčiais.
3. Mocarelą suplėšykite šakute.
4. Lėkštelėse pakaitomis išdėliokite burokėlius ir apelsinus, berkite mocarelos, ant viršaus dėkite salotų lapelių, berkite granatų sėklų.
5. Paruoškite užpilą: iš apelsino išspauskite sultis ir sumaišykite jas su brendžiu, aliejumi, medumi ir riešutais.
6. Užpilą pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir maždaug valandą palikite.
Kulinaro patarimas. Burokėlius iškepkite ir užpilą pasigaminkite iš anksto. Atėjus svečiams, salotas paruošti labai greitai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita