Ingredientai
- Burokėliai 800 g švieži jauni
- Svogūnai 1 vnt.
- Kalendros 2 valg. š. maltos
- Sultinys 1 l 1,2 l daržovių arba paukštienos
- Apelsinai 2 vnt. dideli
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Mėlynųjų pelėsių sūris 120 g
- Batonas 1 st. gruzdučiai
Kaip gaminti
- Burokėlius nuplaukite, nulupkite, dar sykį nuplaukite ir susmulkinkite. Nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais. Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu. Nuo vieno nusausinto vaisiaus nutarkuokite žievelę, iš abiejų išspauskite sultis.
- Puode įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Suberkite kalendras ir maišydama kepinkite dar 3 minutes. Sudėkite smulkintus burokėlius, supilkite sultinį, išmaišykite. Kai užvirs, puodą uždenkite, virkite sriubą apie 20 minučių. Sutrinkite elektrine trintuve, palikite atvėsti.
- Įmaišykite tarkuotas apelsinų žieveles, citrusų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite. Porą valandų šaldykite. Tiekdama į kiekvieną ledinės sriubos dubenį įberkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio, batono gruzdučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita