Ingredientai
- Gvazdikėliai 10 vnt.
- Mielės 100 g
- Medus 500 g
- Duona 100 g „Šeimininkės“ duonos
- Vanduo 10 l šaltinio
- Burokėliai 1 kg
- Razinos 1 sauja 20 vnt. razinų
Kaip gaminti
- Burokėlius išvirkite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
- Vandenį su gvazdikėliais užvirinkite, į jį sudėkite sutarkuotus burokėlius ir palaikykite 10–20 min.
- Skystį perkoškite, ataušinkite, įdėkite iškildytas mieles, įmaišykite medų ir pastatykite šiltoje vietoje, kad gira įrūgtų.
- Kai gira įrūgs, suberkite razinas (į litrinį butelį 3 razinas).
- Po to ją supilstykite į butelius arba į statinaitę ir sandariai uždarykite.
Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant giros rūgimo laiko.