Ingredientai
- Kopūstai 3 kg šviežio
- Svogūnai 1 kg
- Burokėliai 1 kg šviežių
- Morkos 1 kg
- Agurkai 1 kg šviežių
- Pomidorai 1 kg šviežių
- Aliejus 500 ml
- Druska 3 valg. š.
- Cukrus 250 g
- Juodieji pipirai 20 vnt. žirnelių
- Laurų lapai 5 vnt.
- Krapai 2 sauja
- Actas 3 valg. š. 3 - 4
Kaip gaminti
- Daržoves nuplaukite, kurias reikia, nulupkite. Į užvirintą aliejų sudėkite tarkuotas morkas ir burokėlius.
- Troškinkite dešimt minučių. Tada sumeskite smulkintus svogūnus, kai ims kunkuliuoti – smulkintus kopūstus, agurkus, pomidorus (pastaruosius taip pat galite nuplikyti ir nulupti). Viską troškinkite dar 20 minučių.
- Supilkite actą, sumeskite smulkintus krapus, pipirų žirnelius, laurų lapus, pagardinkite druska, cukrumi, užvirinkite ir dar karštą masę išpilstykite į stiklainius.
Iš nurodyto kiekio turėtų išeiti apie šešis litrus konservų. Vėliau iš jų verdant sriubą, galima įdėti mėsos, dešrelių, virtų bulvių.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita