Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Provanso žolelių prieskoniai 1 žiupsnelis
- Kriaušės 2 vnt.
- Saulėgrąžos 1 st. sauja sėklų
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Fetos sūris 50 g
- Alyvuogių aliejus 30 ml šlakelis
Kaip gaminti
- Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje.
- Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis (galite naudoti ir kitokias, tiesiog būtent šios čia tinka tobulai), šalia padėkite kelias česnako skilteles ir burokus dėkite kepti į 200 laipsnių orkaitę ~25~30 min., kol visiškai suminkštės.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita