Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt.
- Obuoliai 2 vnt.
- Ožkų pieno sūris 200 g
- Moliūgo sėklos 50 g
- Saulėgrąžos 50 g
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Aliejus 2 valg. š.
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų
- Grietinėlė 100 ml riebios, tinkamos plakti
Kaip gaminti
1. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite Provanso žolelėmis ir apie 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
3. Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su trintu ožkų sūriu ir džiovintais bazilikais.
4. Į lėkštes dėkite po obuolio griežinėlį, burokėlio griežinėlį ir užkrėskite sūrio bei grietinėlės mišinio. Ir vėl viską sluoksniuokite iš naujo. Ant viršaus užbarstykite truputį moliūgų ir saulėgrąžų sėklų.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita