Ingredientai
- Burokėliai 5 vnt. dideli virti
- Salotos 200 g kelios saujelės įvairių smulkių žalumynų (salotinių sultenių, gražgarsčių, pipirnių)
- Česnakai 4 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai sulčių
- Medus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Pesto padažas 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite labai plonais, kone perregimais griežinėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite pailgame plokščiame dubenyje.
2. Atskirame indelyje paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintus česnakus, aliejų, citrinų sultis ir medų. Gautu mišiniu apšlakstykite burokėlių griežinėlius ir bent dviem valandoms palikite, kad pasimarinuotų.
3. Marinuotus burokėlių griežinėlius dailiai susukite ir išdėliokite lėkštėse.
4. Ant viršaus dėkite po saujelę žalumynų, šalia pašlakstykite pesto padažo.
Kulinaro patarimas. Šias salotas galite valgyti ir su ožkų, fetos tipo arba fetos sūriu. Burokėlių karpačą skanu valgyti ir su apelsinų ar mandarinų skiltelėmis, taip pat su kedrinėmis pinijomis.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita