Ingredientai
- Migdolų miltai 120 g arba kokosų miltų
- Rudasis cukrus 135 g
- Speltos kviečių grūdai 105 g viso grūdo
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Burokėliai 1 vnt. 250 g svorio; sutarkuotas smulkia tarka
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Alyvuogių aliejus 125 ml bekvapio; arba rapsų ar kokosų aliejaus
- Kefyras 125 ml
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
2. Sudėkite visus išvardintus ingredientus į elektrinio kombaino indą ir plakite apie 3 minutes, kol masė gerai susimaišys.
3. Supilstykite masę į 12 popieriniais „sijonėliais“ išklotų keksiukų kepimo skardos ertmių, į kiekvieną įpildami maždaug 1/2 stiklinės tešlos. Kepkite apie 28–30 minučių, arba, kol įbedę medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą. Atvėsinkite keksiukus išdėlioję ant grotelių.
4. Visiškai atvėsintus keksiukus galite papuošti rikotos sūrio kepurėlėmis. Jis gaminamas taip:
5. Rikotą kartu su medumi plakite 1–2 minutes elektriniu maišytuvu, kol masė taps minkšta ir vienalytė. Jei matote, kad masė pernelyg tiršta, įmaišykite kelis šaukštus pieno.
6. Sukrėskite kremą į konditerinį maišą ir išspauskite po truputį ant kiekvieno keksiuko. Papuoškite šaltyje džiovintomis (liofilizuotomis) uogomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos