Ingredientai
- Burokėliai 140 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 40 g
- Krakmolas 20 g
- Miežinės kruopos 60 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Aliejus 1,5 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Agurkai 2 vnt. maži marinuoti; padažui
- Fetos sūris 30 g padažui
- Grietinėlė 20 g riebios; padažui
Kaip gaminti
1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais.
2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Formuokite kepsnelius ir juos skrudinkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros ir kepkite kepsnelius dar 15 minučių.
4. Patiekite kepsnelius lėkštėje ir apipilkite padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai