Ingredientai
- Burokėlių lapeliai 3 sauja smulkintų jaunų
- Moliūgo sėklos 3 valg. š. paskrudintų
- Moliūgų sėklų aliejus 0,3 st.
- Citrinos sultys 1 valg. š. arba pagal skonį
- Kietasis sūris 50 g tarkuoto
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Sudėkite į smulkintuvo indą burokėlių lapus, sutarkuotą sūrį, moliūgų sėklas, įpilkite truputį aliejaus ir pasmulkinkite. Įberkite druskos, pagardinkite pipirais, įpilkite citrinos sulčių ir pamažu pilant likusį aliejų susmulkinkite viską iki vientisos masės. Jei norėsis skystesnio padažo, įpilkite dar aliejaus.
Panaudojimas: Burokėlių lapų pesto galite naudoti kaip užtepą ant duonos. Taip pat tinka makaronų, žuvies, paukštienos patiekalams, sriuboms, įvairiems virtinukams ir panašiems tešliniams dalykėliams gardinti. Galima naudoti kaip padažą salotoms sumaišius lygiomis dalimis su majonezu arba aliejumi.
Pastaba: šviežias burokėlių lapų pesto idealiausia suvalgyti per dvi dienas. Beje, pesto padažai puikiai šaldomi, todėl kiekvieną vasarą verta prisiruošti atsargų žiemai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Padažai