Ingredientai
- Burokėliai 2 kg
- Morkos 2 kg
- Svogūnai 1 kg
- Obuoliai 1500 g antaninių
- Aliejus 500 ml
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Laurų lapai 3 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis žirnelių
Kaip gaminti
- Nuplautus burokėlius ir morkas išvirkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
- Puode įkaitinkite aliejų, sumeskite nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus ir apkepkite.
- Obuolius nuplaukite ir sutarkuokite. Į didoką puodą sukrėskite obuolius, svogūnus, burokėlius ir morkas. Įmeskite kelis laurų lapelius, pipirų žirnelius, pagardinkite kmynais, druska, cukrumi ir ant mažos ugnies troškinkite 15–20 minučių.
- Ištroškintą mišrainę supilkite į pasiruoštus stiklainius, dėkite juos į puodą su vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 15 minučių. Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita