Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 1,5 vnt. vidutinio dydžio, supjaustyti kubeliais
- Česnakai 3 skiltelės sutrintos
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovintų
- Ryžiai 150 g tinkamų rizotui (arborio)
- Vynas 150 ml baltojo
- Sultinys 750 ml gero naminio (daržovių arba vištienos)
- Burokėliai 400 g nuskustų ir sutarkuotų stambia tarka
- Sviestas 1 valg. š.
- Parmezano sūris 4 valg. š. tarkuoto
- Druska 0,5 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai grūstų
Kaip gaminti
1. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir kepinkite maišydami apie 3–4 minutes, kol svogūnai suminkštės, taps skaidrūs, bet neapskrus. Suberkite česnakus ir čiobrelius, dar pakepinkite apie 1 minutę.
2. Suberkite ryžius ir kepinkite toliau, kartkartėmis pamaišydami (apie 3–4 minutes) arba kol ryžiai sugers visą aliejų, taps skaidrūs.
3. Kol ryžiai kepa, užkaitinkite iki virimo sultinį ir suberkite į jį tarkuotus burokėlius. Palikite virti ant labai mažos ugnies.
4. Į ryžių masę supilkite vyną ir maišydami kaitinkite, kol vynas visiškai išgaruos. Tada pilkite samtį sultinio su burokėliais ir vėl kartkartėmis maišydami virinkite, kol visas skystis susigers į ryžius. Taip dalimis supilkite visą sultinį su burokėliais, paragaudami, kad nepervirtumėte ryžių, nes jie turi išlikti al dente.
5. Pabaigoje įmaišykite sviestą ir tarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais (jei trūksta). Patiekite iškart su ožkos pieno sūriu, arba kaip garnyrą prie mėsiškų ar žuvies patiekalų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams