Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Burokėliai 3 vnt. vidutinio dydžio virti ar kepti, supjaustyti stambiais kubeliais
- Agurkai 1 vnt. be sėklų, perpjautas pusiau išilgai ir supjaustytas plonais griežinėliais
- Krapai 1 sauja šviežių sukapotų
- Fetos sūris 100 g stambiai sutrupinto
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Mažame indelyje sumaišykite citrinos sultis ir druską, pamaišykite, kol druska ištirps. Supilkite aliejų ir paplakite, kad viskas tolygiai susimaišytų.
2. Suberkite burokėlių kubelius į didelį dubenį, supilkite ant jų pusę padažo, išmaišykite ir leiskite 15 min. pastovėti (tuo metu kaip tik galite pjaustyti ir kapoti likusius ingredientus).
3. Prieš pat patiekiant salotas ant stalo, ant burokėlių sudėkite agurkus, fetą, suberkite krapus ir supilkite likusį padažą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos