Ingredientai
- Burokėliai 4 vnt. vidutinio dydžio
- Apelsinai 2 vnt.
- Gražgarstės 3 sauja 1 pakuotė - tinka bet kurios mėgstamos salotos
- Sezamo sėklos 1 sauja trečdalis stiklinės
- Graikiniai riešutai 1 st. trečdalis st. maltų - užpilui
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š. užpilui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - sulčių - užpilui
- Medus 1 valg. š. užpilui
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtųjų - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis užpilui
Kaip gaminti
- Salotų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje arba, uždengusi kiaurasamtį lėkšte, smarkiai nupurtykite.
- Sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus dailios formos ir traškūs, tarsi ką tik nuskinti.
- Gerai nuplautus ir šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistus burokėlius kiekvieną atskirai suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 0C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. Ataušinkite ir nulupkite.
- Nuluptus burokėlius supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir išdėliokite ant salotų lapelių. Apelsinus nulupkite kartu su baltąja odelės dalimi, supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
- Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
- Visus padažo ingredientus iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. P
- aruoštu užpilu apliekite salotas.
- Tiekite su sviestu apteptomis skrudintomis itališkos duonos riekelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita