Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt. virtų
- Džiovintos slyvos 100 g jas iš anksto šiek tiek pamirkykite
- Graikiniai riešutai 50 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 4 valg. š. tyro - tiks ir moliūgų sėklų ar saulėgrąžų
- Sultys 1 valg. š. citrinų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
Kaip gaminti
- Burokėlius nestambiai sutarkuokite.
- Slyvas pamirkykite arba jei neturite laiko mirkyti ilgiau, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 1-2 minutes.
- Tada perskalaukite po šaltu vandeniu. Kai slyvos bus gana minkštos, jas susmulkinkite ir suberkite į burokėlius.
- Į salotas taip pat suberkite smulkintus graikinius riešutus, pipirus, trint česnakus, pasūdykite.
- Galiausiai salotas apšlakstykite citrinų sultimis ir aliejumi. Gerai išmaišykite ir galite tiekti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita