Ingredientai
- Burokėliai 4 vnt. nedideli
- Morkos 2 vnt.
- Jautiena 300 g išpjova
- Moliūgai 300 g
- Mocarelos sūris 150 g
- Salotos 2 vnt. keletas saujelių įvairių salotų lapelių
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių - užpilui
- Aliejus 70 ml užpilui
- Medus 1 arbat. š. užpilui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - užpilui
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtosios - užpilui
Kaip gaminti
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti šiek tiek žalias), pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Burokėlius neluptus išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytus moliūgus. Daržoves labai saikingai apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. kol suminkštės, bet neištiš.
4. Atvėsintas daržoves, šakute suplėšytą mocarelą ir jautienos juostelės dėkite ant salotų, šalia berkite smulkia trintuve tarkuotų morkų, dėkite raudonojo svogūno griežinėlių.
5. Paruoškite užpilą: visus nurodytus ingredientus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita