Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt. virti
- Kiaušiniai 8 vnt. putpelių, virtų
- Džiovintos slyvos 100 g
- Spanguolės 50 g džiovintų
- Graikiniai riešutai 50 g
- Aliejus 2 valg. š.
- Sultys 2 valg. š. citrinų
- Garstyčios 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 4 g
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Virtą buroką apipjaukite aplinkui ir ta juosta apjuoskite vietą, kur bus mišrainė. Kitus burokus sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite.
2. Į smulkintus burokus suberkite spanguoles, įpjaustykite svogūną, suberkite gvazdikėlius, pipirus, druską, užliekite užpilu, pagamintu iš aliejaus, citrinos sulčių ir garstyčių, bei sumaišykite.
3. Pusę slyvų susmulkinkite ir suberkite ant lėkštės vidurio pasklaidant. Tarp jų sudėliokite perpjautus keturis virtus putpelių kiaušinius ir užpilkite burokų mase.
4. Viršų apiberkite graikiškais riešutais, aplinkui apdėliokite slyvomis ir kiaušinukais.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita