Ingredientai
- Burokėliai 4 vnt. marinuoti
- Avokadai 2 vnt.
- Žuvis 400 g karštai rūkyta skumbrė
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį ir padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti pagal skonį ir padažui
- Citrinos 1 vnt. sultys pagal skonį
- Krapai 10 g šakelės papuošti
- Majonezas 3 valg. š. padažui
- Grietinė 3 valg. š. padažui
- Krienai 1 arbat. š. padažui
- Grietinėlė 100 ml padažui
Kaip gaminti
1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures.
2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių. Skumbrę labai gerai išdarinėkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant avokadų.
3. Majonezą sumaišykite su grietine ir krienais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada atsargiai šaukštu įmaišykite iki putų išplaktą grietinėlę. Ant salotų krėskite po kelis šaukštus puraus padažo. Tiekite su skrudinta itališkos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita