Ingredientai
- Veršiena 500 g
- Burokėliai 600 g
- Mėsos sultinys 2 l
- Porai 1 vnt.
- Bulvės 3 vnt.
- Kopūstai 1 vnt. kininis
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Vyšnios 150 g džiovintos
- Graikiniai riešutai 200 g
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. smulkinta kalendra arba petražolės
- Laurų lapai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Mėsą dėkite į puodą. Supilkite sultinį, įmeskite laurų lapelį ir užvirkite. Nugriebkite putas, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie valandą.
2.Burokėlius nulupkite, perpjaukite per pusę, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 30 minučių. Porą supjaustykite žiedais, bulves, salierų stiebus – nedideliais gabalėliais, kininį kopūstą – juostelėmis ir iki mėsos virimo pabaigos likus pusvalandžiui sudėkite į puodą.
3.Burokėlius supjaustykite storais šiaudeliais, sudėkite į puodą. Suberkite džiovintas vyšnias, graikinius riešutus, supilkite raudonojo vyno actą ir virkite dar apie 10 minučių.
4.Mėsą išimkite, supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais, sudėkite atgal į sriubą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
5.Sriubą tiekite pabarstytą smulkintomis kalendromis arba petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita