Ingredientai
- Burokėliai 3 vnt. 3 - 4 nedideli
- Svogūnai 2 vnt. 0,5 - kukuliams
- Morkos 1 vnt. didelė
- Česnakai 3 skiltelės
- Grybai 200 g sauja, džiovintų
- Aliejus 2 valg. š.
- Bulvės 3 vnt. 3 - 4
- Pomidorų padažas 3 valg. š. 3 - 4 aštraus
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - sriubai ir kukuliams
- Druska 1 žiupsnelis sriubai ir kukuliams
- Laurų lapai 2 vnt.
- Barščių prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. smulkinti
- Faršas 300 g 300 - 400 jautienos - kukuliams
- Mėsos prieskoniai: (kukuliams) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius.
2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais ir sumeskite į verdančią sriubą. Džiovintus grybus išmirkykite ir apvirkite, kol suminkštės.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, grybus ir maišydami apkepkite. Keptus svogūnus su grybais sudėkite į verdančią sriubą, paskaninkite barščių prieskoniais, pipirais, druska, sudėkite pomidorų padažą, laurų lapelius ir virkite ant nedidelės ugnies 40–45 minutes. Tiekdami paskaninkite grietine ir pabarstykite smulkintais žalumynais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė