Ingredientai
- Salotos 1 vnt. gūžė
- Burokėliai 4 vnt. pailgi
- Ožkų pieno sūris 200 g jeigu nemėgstate, galite rinktis bri sūrį
- Moliūgo sėklos 50 g
- Persikai 1 vnt. didesnė skardinė konservuotų persikų puselių
- Vynuogių kauliukų aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių burokėliams ir 2 valg. š. - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. užpilui
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį - užpilui
Kaip gaminti
1. Burokėlius nušveiskite, nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais.
2. Persikus supjaustykite skiltelėmis.
3. Moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.
4. Salotų lapelius sudėkite į sandarų indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesni.
5. Burokėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min., tada atvėsinkite.
6. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, tada burokėlių, persikų puselių ir sūrio gabalėlių. Salotas apliekite paruoštu užpilu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita