Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt. virti
- Avokadai 2 vnt.
- Varškė 150 g riebios
- Fetos sūris 150 g
- Sviestas 2 valg. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Pesto padažas 2 valg. š. su bazilikais
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Kedrinės pinijos 40 g skrudintų
- Petražolės 1 arbat. š. kelios šakelės šviežių
- Peletrūnas 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos pasūdykite, pagardinkite kmynais, citrinų sultimis, iš abiejų pusių gerai apkepkite svieste ir atvėsinkite.
2. Avokadus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Varškę ir fetą ištrinkite su druska ir peletrūnais.
4. Avokadus, burokėlius ir fetą sluoksniuokite taip, kad pasidarytų dailūs bokšteliai. Ant viršaus sudėkite likusią fetos masę, užberkite kedrinių pinijų ir kapotų petražolių.
5. Užkandėlę apliekite padažu, paruoštu iš „Pesto“ ir alyvuogių aliejaus.
Tiekite su mėgstama balta duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita