Ingredientai
- Faršas 400 g 400 - 500 g kiaulienos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Morkos 1 vnt. didelė
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Bulvės 6 vnt. 6 - 8
- Pomidorų padažas 4 valg. š. aštrus
- Agurkai 4 vnt. marinuoti
- Grietinė 4 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Sultinys 2 st.
Kaip gaminti
1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais ir druska. Formuokite nedidelius kukulius ir kepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka.
2. Į čenakų indelius sudėkite pjaustytas bulves, ant viršaus dėkite apkeptus kukulius, pjaustytus agurkus, smulkintą česnaką. Užpilkite sultiniu, kad viską apsemtų, įdėkite po šaukštą pomidorų padažo ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Baigdami kepti įdėkite po šaukštą grietinės. Orkaitę išjunkite ir dar apie 10 minučių palaikykite karštai.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita