Ingredientai
- Kalakutiena 500 g maltos (arba vištienos); maltinukams
- Pesto padažas 2 valg. š. maltinukams
- Svogūnai 1 vnt. maltinukams
- Migdolų miltai 2 valg. š. maltinukams
- Druska 0,5 arbat. š. maltinukams
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Vanduo 1 valg. š. maltinukams
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 1 šaukštas maltinukams ir 2 šaukštai salotoms
- Gražgarstės 2 sauja salotoms
- Pomidorai 150 g vyšninių; salotoms
- Mocarelos sūris 150 g mažų rutuliukų; salotoms
Kaip gaminti
Maltinukai:
1. Kalakutieną ir svogūną sumalkite.
2. Mėsą sumaišykite su pesto padažu ir migdolų miltais, įberkite druskos. Įpilkite vandens ir viską gerai išmaišykite, o po to išmuškite.
3. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Salotos:
1. Dubenyje sumaišykite gražgarstes, nuplautus ir per pusę perpjautus vyšninius pomidorus bei mocarelos rutuliukus.
2. Salotas pašlakstykite aliejumi.
Dėkite į lėkštę salotų, ant viršaus sudėliokite iškepusius maltinukus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vaikų šventė