Ingredientai
- Šoninė 200 g neriebios rūkytos, supjaustytos mažais kubeliais
- Svogūnai 1 vnt. mažas, supjaustytas smulkiais kubeliais
- Salierai 1 vnt. stiebas, supjaustytas smulkiais kubeliais
- Česnakai 2 skiltelės susmulkintos
- Aitrioji paprika 1 vnt. Chalapos alapeño, be sėklų ir supjaustyta (galite nedėti, jei nemėgstate aštriai)
- Čiobreliai 1 valg. š. šviežių lapelių
- Alus 1 vnt. nedidelė skardinė; lagero arba pilzeno, tiks ir nealkoholinis
- Sviestas 4 valg. š.
- Sultinys 2 st. vištienos arba daržovių; jei neturite, pakeiskite vandeniu
- Miltai 2 valg. š.
- Čederio sūris 300 g sutarkuoto stambia tarka
- Grietinėlė 50 ml nebūtina, nes sriuba ir taip rieboka, bet labai skanu
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite didelį puodą storu dugnu ir sudėkite susmulkintą šoninę. Kepkite ant vidutinės ugnies maišydami, kol šoninės gabalėliai apskrus, riebalai išsilydys, šoninė taps itin traški. Kiaurašaukščiu išgriebkite apskrudusius gabalėlius iš riebalų ir sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius. Puode likusius riebalus išpilkite, palikdami maždaug vieną šaukštą tolimesniam gaminimui.
2. Grąžinkite puodą ant ugnies, suberkite susmulkintus salierus, svogūnus, Chalapos aitriąją papriką, česnakus ir čiobrelius ir kepinkite ant mažos ugnies apie 5–6 minutes, kol visos šios daržovės taps labai minkštos. Tada įpilkite pusę skardinės alaus ir padidinę ugnį kaitinkite, kol išgaruos maždaug pusė alaus kiekio. Supilkite sultinį ir užvirinkite.
3. Per tą laiką mažoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, tada suberkite miltus ir maišydami kaitinkite, kol masė ims šiek tiek tamsėti. Supilkite šį sviesto ir miltų mišinį į puodą ir užvirinkite. Kaitinkite ant silpnos ugnies pamaišydami apie 8 minutes, kol sriuba ims tirštėti, taps vienalytės konsistencijos. Galiausiai suberkite tarkuotą sūrį, supilkite likusį alų, pagardinkite druska ir pipirais (ir grietinėle, jei pageidaujate), ir dar maišydami pavirinkite apie 5 minutes.
4. Patiekdami išpilstykite sriubą į dubenėlius, įberkite paskrudintos šoninės, pabarstykite šviežiais čiobreliais (ir aitriąja paprika, jei norite aštriau). Patiekite su paskrudinta balta duona, įtrinta česnakais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos