Ingredientai
- Bulvės 3 kg ir 8 virtos bulvės
- Svogūnai 1 vnt.
- Krakmolas 2 valg. š.
- Kiauliena 500 g maltos
- Sviestas 100 g
- Grietinė 100 g
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Petražolės 30 g ryšulėlis žalių
- Druska 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Žalias bulves sutarkuokite, nusunkite. Virtas pasūdykite, įpjaustykite svogūną ir sutrinkite. Jų masę sumaišykite su žaliomis, suberkite krakmolą ir kruopščiai išminkykite.
2. Mėsą pagardinkite pipirais, smulkintais laurų lapeliais, bazilikais, smulkiai supjaustytu svogūnu, smulkintomis petražolėmis, įmaišykite saujelę bulvių masės. Gerai išmaišykite.
3. Formuokite cepelinus: drėgnomis rankomis paimkite saujelę bulvių tešlos, suplokite, į vidų dėkite šaukštą mėsos. Didžkukulius galite formuoti apvalius arba pailgus.
4. Paruoštus cepelinus atsargiai sumeskite į verdantį, pasūdytą vandenį. Virkite, kol mėsa bus išvirusi. Stebėkite, kad nepervirtų.
5. Padažui pakaitinkite grietinę su sviestu, kol užvirs. Pasūdykite. Įberkite pjaustytų petražolių (nebūtinai).
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių