Ingredientai
- Bulvės 2 kg tešlai
- Krakmolas 3 valg. š. tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Druska 3 žiupsnelis tešlai, įdarui, padažui
- Kopūstai 500 g raugintų - įdarui
- Lašiniai:(rūkytų- 50 įdarui ir 50 padažui) 100 g
- Svogūnai 3 vnt. 1 - įdarui ir 2 - padažui
- Grietinė 4 valg. š. padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
- 500 g bulvių išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite.
- Likusias bulves nuskuskite ir sutarkuokite bulvine tarka.
- Tarkuotose bulvėse susidariusias sultis nusunkite. Palikite kelias minutes pastovėti, kol ant dugno nusės krakmolas. Skystį nupilkite, o 3 šaukštus krakmolo sukrėskite į tarkuotų bulvių masę. Krakmolą galite naudoti ir pirktinį.
- Į tarkuotų bulvių masę sukrėskite virtas maltas bulves, įmuškite kiaušinį, pagal skonį pasūdykite ir išminkykite tešlą.
- Jei rauginti kopūstai stambūs, susmulkinkite juos peiliu ir virkite vandenyje, kol suminkštės. Tada nukoškite.
- Lašinius supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, kol taps spirgučiais. Kai keptuvėje atsiras riebalų, suberkite smulkintą svogūną, šiek tiek pakepinkite ir sukrėskite raugintus kopūstus. Išmaišykite, uždenkite dangtį ir patroškinkite. Retkarčiais vis pamaišykite. Baigę troškinti, pagal skonį pasūdykite.
- Iš bulvių tešlos drėgnomis rankomis suplokite delne blynelius, dėkite į jų vidų po šaukštą kopūstų įdaro, suformuokite cepelinus ir atsargiai šaukštu leiskite po vieną į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite apie 20 minučių
- Padažui paspirginkite spirgučių su smulkintais svogūnais. Baigdami spirginti, sukrėskite grietinę, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Šiuo padažu apšlakstykite karštus cepelinus ir patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita