Ingredientai
- Bulvės 1 kg ir dar 3 išvirtos su lupena
- Sviestas 30 g
- Varškė 200 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Grietinė 1 valg. š.
- Mėtos 1 arbat. š.
- Druska 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite, nusunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite ir sudėkite į žalių bulvių tarkius. Į masę įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
2. Pradėkite gaminti įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite.
3. Bulvių masę padalykite į keliolika dalių, kiekvieną plonai išplokite, o į vidurį dėkite varškės įdarą. Sulenkite, kraštus užspauskite ir formuokite cepelinus.
4. Taip paruoštus cepelinus išvirkite, o išvirusius patiekite su spirgučiais arba grietine.