Ingredientai
- Tilapija 1 vnt. skrosta
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Druska 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Kukurūzai 4 vnt. burbuolės
- Šaldyti žirneliai 200 g arba šviežių
- Rozmarinai 2 vnt. šakelės
- Petražolės 1 valg. š. šviežių smulkintų
- Žolelės 1 žiupsnelis džiovintų mišinio
Kaip gaminti
1. Pirmiausia žuvį reikėtų nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu, tuomet jos paviršių iš abiejų pusių keletą kartų įstrižai įpjauti.
2. Prieskonius prieš kepant žuvį ar kitus patiekalus geriausia pirmiau sumaišyti viename indelyje – taip užtikrinsite, kad prieskoniai pasiskirstys tolygiai ir visi mėgausis vienodai skaniu gabalėliu. Pirmiausia indelyje sumaišykite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, tarkuotą česnaką, druską, pipirus, aitriosios paprikos miltelius. Šiuo mišiniu įtrinkite tiek žuvies vidų, tiek jos išorę, o ant viršaus uždėkite rozmarinų šakeles
3. Kukurūzų burbuoles supjaustykite kelių centimetrų griežinėliais, dubenėlyje juos sumaišykite su likusiu šaukštu aliejaus, druska, pipirais ir žolelių mišiniu.
4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, į vidurį dėkite žuvį, o aplink išdėliokite kukurūzų burbuolių griežinėlius.
5. Kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Žirnelius sumaišykite su šlakeliu aliejaus, druska bei pipirais ir suberkite juos į kepimo skardą prie žuvies. Viską kepkite dar apie 10 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei