Ingredientai
- Česnakai 4 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vištienos krūtinėlė 4 vnt.
- Vanduo 100 ml
- Sūris 120 g fermentinis
- Pomidorai 1 vnt.
- Bazilikai 1 valg. š. smulkinti
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Česnaką susmulkinkite ir suberkite į keptuvę. Nuolat maišydami kepkite, kol lengvai apskrus, o aliejus prisigers česnako aromato. Įberkite cukraus ir maišykite, kol ištirps.
- Krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę ir vartydami kepkite, kol apskrus. Įpilkite vandens ir neuždengę keptuvės troškinkite 8–10 minučių.
- Vištieną perkelkite į kepimo formą. Ant kiekvienos krūtinėlės uždėkite griežinėlį pomidoro, pabarstykite smulkintais bazilikų lapeliais ir tarkuotu sūriu. Šaukite į viršutinę orkaitės lentyną ir kepkite keletą minučių, kol sūris išsilydys.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita