Ingredientai
- Miltai 400 g 350-400 g - kvietinių
- Mielės 14 g šviežios
- Vanduo 150 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Sviestas 14 g
- Česnakai 2 skiltelės tepiniui
- Aliejus 4 valg. š. tepiniui
Kaip gaminti
1. Vandenį pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir trindami mediniu šaukštu ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, tada supilkite likusį vandenį.
3. Sudėkite pusę miltų ir gerai išmaišykite. Po truputį suberkite ir likusius miltus, gerai išminkykite.
4. Po to suberkite cukrų, druską ir po truputėlį įmaišykite sviestą.
5. Stipriai minkykite, kol tešla bus vientisa ir nebelips prie dubens sienelių. Padėkite tešlą šiltai ir palaukite, kol dvigubai pakils.
6. Pakilusią tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto stalo ir kočėlu iškočiokite pailgą lakštą.
7. Tepiniui sugrūskite česnaką, sumaišykite su 2 šaukštais aliejaus ir aptepkite tešlą.
8. Paėmę už ilgesnio krašto suvyniokite ritinį. Perkelkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padarykite įpjovas, aptepkite likusiu aliejumi ir dar 25–35 minutes kildykite.
9. Kepkite 25–30 minučių 200 laipsnių orkaitėje ant žemutinių grotelių (kol batono vidaus temperatūra bus 94–96 laipsniai).
10. Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita