Ingredientai
- Bulvės 600 g
- Česnakai 5 skiltelės
- Grietinė 300 ml 10% proc.
- Sviestas 25 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 arbat. š. pusė arbat. š.
Kaip gaminti
1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite.
2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite smulkintų česnakų, čiobrelių, druskos, pipirų, tada vėl dėkite bulvių ir taip dar kelis kartus.
3.Ant bulvių supilkite grietinę, sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite 45 minutes.
4.Pageidaujant tarp bulvių sluoksnių taip pat galima dėti bazilikų ir džiovintų pomidorų.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita