Ingredientai
- Agurkai 3 kg
- Svogūnai 5 vnt. 4-5
- Česnakai 2 vnt. galvutės
- Krapai 30 g Marinatui: 5 krapų žiedynai
- Cukrus 3 valg. š. Marinatui
- Actas 4 valg. š. Marinatui: 30% acto
- Garstyčios 1 valg. š. Marinatui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. Marinatui
- Druska 1 valg. š. Marinatui (šaukštas arba daugiau)
- Krienai 20 g Marinatui: gabaliukas šaknies
Kaip gaminti
1. Agurkus supjaustyti storokais šiaudeliais (galima nulupti), susmulkinti svogūnus, česnakus.
2. Sumaišyti marinato produktus, supilti ant agurkų, palikti per naktį šaltai.
3. Kitą dieną mišrainę paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti. Sudėti į stiklainius, laikyti šaldytuve (negenda 3 mėn.).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita