Ingredientai
- Bulvės 1 kg bulvių salotoms
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. bulvių salotoms
- Majonezas 250 g bulvių salotoms
- Druska 0,5 valg. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
- Pipirai 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms
- Aitrioji paprika 0,5 arbat. š. SANTA MARIA ANCHO aitriųjų paprikų - bulvių salotoms
- Kuminai 1 arbat. š. SANTA MARIA kuminų - bulvių salotoms
- Paprikos 1 arbat. š. SANTA MARIA paprikų - bulvių salotoms
- Žalioji citrina 1 vnt. sultys - bulvių salotoms
- Svogūnų laiškai 3 valg. š. bulvių salotoms
- Petražolės 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
- Kalendros 100 g šviežiai kapotų - bulvių salotoms
- Ridikėliai 8 vnt. griežinėliais pjaustyti - bulvių salotoms
- Kiauliena 4 vnt. kiaulienos karbonadai (180 g / pjausnys)
- SANTA MARIA amerikietiškas lauko kepsnių padažas su skrudintais česnakais: (pagal skonį) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Keptų bulvių salotos:
- Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.
- Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30 min. arba tol, kol jų paviršius taps traškus.
- Išimkite bulves iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti.
- Padažui pagaminti sumaišykite majonezą su prieskoniais ir žaliosios citrinos sultimis, paskaninkite druska.
- Sumaišykite bulves su padažu ir patiekite su supjaustytais svogūnų laiškais, kapotomis petražolėmis, kalendromis bei ridikėliais.
Kiaulienos karbonadas:
- Kepkite karbonadą ant grotelių 5 minutes iš abiejų pusių tol, kol mėsa įgaus rudai auksinę spalvą ir bus iškepusi iš vidaus.
- Paskutiniame kepimo etape užpilkite amerikietiško lauko kepsnių padažo su skrudintais česnakais.
- Ant grotelių keptą mėsą patiekite su kepintų bulvių salotomis.
„Santa Maria“ receptas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita