Ingredientai
- Salotos 300 g didesnė gūžė traškių romaninių salotų
- Duona 4 vnt. 4 riekelės itališkos duonos
- Sūris 150 g parmezano (geriau netarkuoto)
- Kiaušiniai 1 vnt. minkštai virto kiaušinio trynys - užpilui
- Žuvis 5 vnt. ančiuviai - užpilui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių - užpilui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. užpilui
- Česnakai 1 skiltelės užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis užpilui
- Vorčesterio padažas 1 arbat. š. keli šlakeliai - užpilui
Kaip gaminti
1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, uždengusi lėkšte smarkiai papurtykite, kad būtų visiškai sausos.
2. Dideles lėkštes patrinkite perpjauta česnako skiltele, tada dėkite plėšytus romaninės salotos lapelius.
3. Duonos riekeles supjaustykite nedideliais dailiais kubeliais ir trumpai, kad tik išdžiūtų, bet neapskrustų, pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir česnako skiltele. Taip paruošti duonos kubeliai bus kvapūs.
4. Duonos kubelius gerai atvėsinkite – jokiu būdu karštų nedėkite ant salotų lapelių.
5. Kol duonos kubeliai vės, paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite kiaušinio trynį, ančiuvius, česnako skiltelę, alyvuogių aliejų, Worcesterio padažą. Paruoštą užpilą kelioms valandoms palikite, kad susimaišytų skoniai.
6. Ant salotų lapelių berkite šviežiai tarkuotą sūrį, duonos kubelius ir apliekite užpilu.
Kulinaro patarimas. Šias salotas galite tiekti su ant grotelių kepta vištiena ar lašiša.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita