Ingredientai
- Miltai 500 g
- Vanduo 1 st. šiltas
- Cukrus 1 valg. š.
- Mielės 1 valg. š. sausos
- Aliejus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aguonos 1 sauja arba sezamai
Kaip gaminti
- Mieles ir cukrų įmaišykite į pusę stiklinės šilto vandens.
- Įberkite šiek tiek miltų ir palikite 15 minučių.
- Aliejų, 2 kiaušinus ir druską suplakite, supilkite į mielių tešlą, tada supilkite miltus ir minkykite, kol masė nebelips prie dubens kraštų. Jei ji vis limpa, pridėkite dar miltų.
- Kitą dubenį patepkite aliejumi, į jį sudėkite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir šiltai palikite pakilti. Po 2 valandų ją šiek tiek apspaudyti ir nakčiai padėkite į šaldytuvą.
- Išėmę dar kartą išminkykite, padalinkite į du gabalus, paskui iš jų suformuokite po 3 juostas ir supinkite į kasą.
Schutterstock nuotr. / Pynutė - Paruoštą kepinį dėkite į riebalais pateptą skardą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti valandai. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kiaušinį suplakite su trupučiu druskos ir cukraus, aptepkite pynutes. Apibarstykite jas aguonomis arba sezamais.