Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. supjaustytas labai plonais šiaudeliais (panašiai kaip rauginimui)
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Druska 1,5 arbat. š.
- Cukrus 1,5 arbat. š.
- Obuolių actas 100 ml kokybiško
- Kalendros sėklos 2 arbat. š.
- Kuminai 2 arbat. š. nemaltų
- Krapai 1 valg. š. kapotų šviežių; patiekimui (nebūtinai)
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite kalendros ir kumino sėklas – turi pakvipti, tik jokiu būdu nesudeginkite. Suberkite į plokščią lėkštelę ir palikite atvėsti.
2. Keptuvę pavalykite, supilkite aliejų, suberkite kopūstus, ciberžolę ir pusę kiekio druskos, išmaišykite, tada pridenkite dangčiu ir patroškinkite maždaug 9–10 min. Kelis kartus atidenkite keptuvę ir pamaišykite, svarbu stebėti, kad kopūstai nepradėtų svilti.
3. Nudenkite nuo keptuvės dangtį ir supilkite actą, suberkite cukrų, pakepintas sėklas, įpilkite 3 šaukštus vandens ir troškinkite jau atidengę, retkarčiais pamaišydami, kol skystis visiškai išgaruos, o kopūstai bus išsitroškinę, tačiau vis dar šiek tiek standūs.
4. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite, perdėkite į dubenį ir dėkite į šaldytuvą, kad visai atvėstų.
5. Prieš patiekdami galite pabarstyti kapotais šviežiais krapais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės