Ingredientai
- Aliejus 3 valg. š. saulėgrąžų
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
- Krakmolas 3 valg. š. bulvių
- Česnakai 3 skiltelės
- Sojų padažas 5 valg. š. 5-6
- Actas 1 valg. š. ryžių vyno
- Paprikos 50 g 1/2 raudonos saldžiosios
- Morkos 1 vnt.
- Cukinijos 1 vnt. maža
- Vištienos sultinys 50 ml 5 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Svogūnų laiškai 20 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kubeliais supjaustykite vištieną, pabarstykite pipirais ir apvoliokite krakmole, perteklių nupurtykite. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite mėsą ir vartydami kepkite, kol lengvai apskrus. Įpilkite sojų padažo ir ryžių vyno acto, suberkite traiškytą česnaką.
2. Susmulkinkite papriką, sutarkuokite morką ir suberkite į keptuvę. Supilkite vištienos sultinį. Įberkite rudojo cukraus. Keptuvę uždenkite ir troškinkite 4 minutes.
3. Susmulkinkite svogūnų laiškus, sudėkite į keptuvę, supilkite sezamų aliejų ir dar troškinkite 1–2 minutes. Tiekite su virtais ryžiais. Galite pabarstyti sezamų sėklomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų