Ingredientai
- Migdolai 400 g tinka ir kitokie riešutai
- Rudasis cukrus 8 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Vanduo 1 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kardamonas 1 arbat. š. 0,5
Kaip gaminti
- Cukrų, druską ir prieskonius sumaišykite.
- Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir gerai išplakite su vandeniu.
- Į kiaušinio plakinį suberkite migdolus ir išmaišykite.
- Suberkite į migdolus prieskonių mišinį ir vėl išmaišykite, kad visi migdolai jais apliptų.
- Suberkite migdolus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir paskirstykite taip, kad būtų nestoras tolygus sluoksnelis.
- Kepkite 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 30 min. Retkarčiais pamaišykite.
- Ištraukę iš orkaitės leiskite migdolams atvėsti, retkarčiais juos pamaišykite, kad geriau išdžiūtų, taptų traškūs ir nesuliptų.
- Suberti į dailų stiklainėlį ar dėžutę tokie migdolai gali tapti gardžia kalėdine dovanėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita