6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 35
Jau įvertinote šį receptą

Cinamoniniai sviestiniai sausainiai

Cinamoniniai sviestiniai sausainiai
Cinamoniniai sviestiniai sausainiai / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Cinamonas yra bene jaukiausias prieskonis, sugrąžinantis į vaikystę, ir namus akimirksniu pripildantis jaukumo. O jei taip cinamoninių bandelių skonį imtumėm ir perkeltumėm į trapius sviestinius sausainius? Ir tokiu būdu suderintumėm du pačius maloniausius pojūčius – malonų sviestinį saldumą ir švelnų minkšto sausainio traškesį… Sakote, neįmanoma? Dar ir kaip įmanoma!

Beje, šie sausainiai gali būti iškepti ir iš vakaro, nes tikrai nepraras nei skonio, nei traškesio, nei išvaizdos!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Gerai išsukite sviestą kartu su cukraus pudra ir druska. Plakite tol, kol gausite labai purią baltos spalvos masę. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstraktą ir toliau plakite. Suberkite miltus ir maišykite, kol ingredientai susijungs. Tešla bus labai lipni. Išgramdykite tešlą iš plakimo indo, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kad visiškai sukietėtų (mažiausiai valandą).

2. Pasiruoškite cinamoninį įdarą: visus ingredientus sudėkite į dubenį arba virtuvinio kombaino indą ir suplakite iki vientisos masės, kuri bus pastos konsistencijos.

3. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant gausiai miltais pabarstyto darbastalio (arba ant kepimo popieriaus) kočiokite ją, kol gausite tolygų vientisą kvadratą (kuo ploniau iškočiosite tešlą, tuo daugiau spiralių gausite sausainiuose). Visą tešlos pagrindo paviršių tolygiai sutepkite cinamoninio įdaro mase. Susukite taip paruoštą kvadratą į labai tamprų suktinį, cinamoniniu įdaru į vidų. Taip paruoštą susuktą pailgą tešlos ritinį susukite į maistinę plėvelę ir kuo geriau atšaldykite šaldytuve (geriausia palaikykite per naktį).

4. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

5. Aštriu peiliu supjaustykite susuktą tešlos ritinį maždaug 4 mm storio griežinėliais ir juos klokite į paruoštą skardą, palikdami nedidelius tarpus tarp sausainių.

6. Kepkite apie 12–15 minučių arba kol gražiai paruduos ir taps sausi. Išimkite iš orkaitės ir po kelių minučių perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. Laikykite uždarame inde, sausoje vietoje.

Pastaba: visi ingredientai sausainiams privalo būti kambario temperatūros!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.