Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt. dideli; biskvitui
- Alyvuogių aliejus 0,5 st. biskvitui
- Jogurtas 7 valg. š. 3 šaukštai biskvitui ir 4 šaukštai kremui
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli; biskvitui
- Cukrus 1 st. nerafinuoto rudojo; biskvitui
- Miltai 2 st. šviesių speltų; biskvitui
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. biskvitui
- Imbieras 0,5 arbat. š. miltelių; biskvitui
- Kardamonas 0,5 arbat. š. biskvitui
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. po šaukštelį biskvitui ir kremui
- Cinamonas 2 arbat. š. po 2 šaukštelius biskvitui ir kremui
- Druska 0,5 arbat. š. biskvitui ir dar žiupsnis kremui
- Maskarponės sūris 500 g kremui
- Klevų sirupas 6 valg. š. kremui
- Karamelė 5 valg. š. skystos; papuošimui
Kaip gaminti
Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 18 cm skersmens torto formai
1. Pasiruoškite obuolinio biskvito tešlą. Kiaušinius suplakite su cukrumi, alyvuogių aliejumi ir jogurtu. Į masę suberkite visus prieskonius ir druską, bei gerai išmaišykite.
2. Speltų miltus atskirame inde sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystąją tešlos dalį, išmaišykite į vientisą vidutinio tirštumo tešlą.
3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos suberkite į paruoštą tešlą ir gerai išmaišykite, kol visi obuoliai pasidengs tešla.
4. Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite alyvuogių aliejumi. Jei turite 3 tokias pačias kepimo formas darbas eisis greičiau, o jei ne, teks vienoje kepimo formoje per 3 kartus iškepti 3 atskirus biskvitus.
5. Į kepimo formą supilkite trečdalį paruoštos tešlos ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kai pirmas biskvitas iškeps, jį išimkite aušti ant grotelių ir taip pat iškepkite antąjį bei trečiąjį biskvitus. Palikite visus, kad pilnai atvėstų.
6. Paruoškite tortui kremą. Maskarponę gerai išplakite su graikišku jogurtu, klevų sirupu, cinamonu ir žiupsneliu druskos.
7. Formuokite tortą. Į torto formą po vieną dėkite iškeptus biskvitus, juos pertepkite storu sluoksniu kremo. Kol kas ant viršutinio biskvito kremo neužtepkite. Pasilikite kremo ir torto papuošimui.
8. Perteptą tortą statykite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų ir lengviau išsiimtų iš formos. Tada tortą atsargiai išimkite iš formos ir likusiu kremu aptepkite jo viršų bei šonus. Statykite tortą stingti į šaldytuvą.
9. Tortą puoškite skysta karamele, leisdami jai gražiai nuvarvėti per torto šonus. Karamele aplietą tortą apibarstykite cinamonu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis