Ingredientai
- Obuoliai 2 vnt.
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Sviestas 125 g kambario temperatūros
- Cukrus 140 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 225 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Pienas 5 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu.
2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis.
3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame dubenyje, įmuškite ir išplakite kiaušinius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir viską gerai išmaišykite. Neskubėdami supilkite pieną ir viską vėl išmaišykite.
4. Gautą tešlą supilkite į skardą, sudėkite obuolius ir viską pagardinkite cukrumi bei cinamonu. Pyragą kepkite apie 45 minutes.