Ingredientai
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinė 2 valg. š.
- Sviestas 100 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1,5 arbat. š.
- Pienas 1 st.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri. Palengva įmaišykite grietinę, supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į miltus ir užmaišykite skystą tešlą.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir šaukštu kabindami iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą.
4. Gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iškepkite blynus.
5. Patiekite su uogiene, grietine, sviestu ar klevų sirupu. Galite pabarstyti cukraus pudra.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė