Ingredientai
- Vanduo 4 l 3,5 l. ir 50ml šilto vandens - raugui
- Duona 400 g ruginė
- Cukrus 1 st.
- Razinos 1 st.
- Citrinos 1 vnt. pusė
- Mielės 3 g raugui
- Miltai 1 valg. š. raugui
Kaip gaminti
1. Paruoškite raugą: sumaišykite mieles su vandeniu ir miltais. Ruginę duoną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išdžiovinkite orkaitėje ant mažos ugnies.Užpilkite džiūvėsius verdančiu vandeniu, išmaišykite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Į duoną sudėkite raugą, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje. Ryte nukoškite, suberkite cukrų, razinas, supilkite išspaustas citrinų sultis ir gerai išmaišę vėl palikite parai. Kitą dieną girą vėl nukoškite ir dar parą laikykite šaltoje vietoje. Girą tiekite vėsią.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė